Το ενδιαφέρον επενδυτών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός - και επιβεβαίωσε αργότερα και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης - το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρες).
 

Παράλληλα ο κ. Μουσουρούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και τις διαδικασίες που αναπτύσσονται για την κατασκευή της μαρίνας στο Θερμαϊκό κόλπο.
 

«Δεν έχω πρόχειρο τον αριθμό και τις δραστηριότητες που έχει καταγράψει ο σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Θυμάμαι όμως ότι υπάρχουν 3-4 ενδιαφερόμενοι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Προσωπικά έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο από πολλές εταιρείες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2013 θα είναι χρονιά ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών της χώρας, ενώ για τα χρονοδιαγράμματα διευκρίνισε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2013 το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει τη στρατηγική των παραχωρήσεων.
 

Επιπλέον, είπε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου, μέσα στο οποίο υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που αφορά στη διακυβέρνηση του ελληνικού λιμενικού συστήματος, την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας, το ρυθμιστικό περιβάλλον και άλλες συναφείς ρυθμίσεις.