Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Όπως είπε, μέσα από την αξιοποίηση θα επιτευχθούν στόχοι που αφορούν την ανάπτυξη και θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την ύφεση, ενώ δήλωσε την υποστήριξή του και την πρόθεσή του να ενισχύσει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.


Ο κ. Σγουρός συμφώνησε και μεταξύ άλλων διατύπωσε τη θέση ότι «για να προχωρήσει και να καταστεί αποτελεσματική οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, πρέπει πρωτίστως να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, το οποίο έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Ούτως ή άλλως, όπως υποστηρίζει και ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία», “χρειάζεται ένας νόμος που να ορίζει ότι τα συμβόλαια θα γίνονται με κίνδυνο των δανειστών”».
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της άρσης των γραφειοκρατικών βαρών που παρεμποδίζουν την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες, αναχαιτίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καταστούν αδύνατη την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Παράλληλα αναλύθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.