Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων Τζον Μπένερ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πολιτικό αδιέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που απειλεί να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία στον αποκαλούμενο «δημοσιονομικό γκρεμό».Ο κ. Μπένερ προτείνει να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, σε αντάλλαγμα για σημαντικές περικοπές στα προγράμματα συνταξιοδότησης, ωστόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, δεν είναι έτοιμος να το αποδεχτεί, ανέφερε μια πηγή αργά το Σάββατο.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Λευκός Οίκος θεωρεί τη συμβιβαστική πρόταση του Μπένερ «ως μια πρόοδο» και αναμένει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
 

Πάντως, ο εκπρόσωπος του κ. Μπένερ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία της συμβιβαστικής πρότασης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Οι φορολογικοί συντελεστές είναι ένα από τα σημαντικά σημεία τριβής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ρεπουμπλικάνων κα των δημοκρατικών. Η πρόταση Μπένερ είναι η πρώτη υπαναχώρηση από τη βασική θέση που έχει εκφράσει εδώ και μήνες ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.