Επιτροπή σοφών για πάταξη της φοροδιαφυγής

Επιτροπή σοφών για πάταξη της φοροδιαφυγής

Στη συγκρότηση «επιτροπής σοφών», η οποία θα υποβάλλει προτάσεις για τη ριζική μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης έως τον Μάρτιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», έχει ήδη γίνει πρόταση για τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής στον πρώην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητή Βασίλη Ράπανο.

 

Η κυβέρνηση και οι δανειστές αντιλαμβάνονται πλέον ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για νέες περικοπές, ενώ η φοροδιαφυγή παραμένει σε επίπεδα κατά πολύ υψηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός παραμένει αναποτελεσματικός και αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία κινδύνου για πιθανές δημοσιονομικές αστοχίες.
 

Έτσι, μετά την έγκριση της δόσης, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πλέον το μεγαλύτερο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο, όπως τόνισαν στον κ. Στουρνάρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης.

 

Μάλιστα, ο επίτροπος φορολογίας της ΕΕ Αλγκίρντας Σεμέτα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, σημειώνει πως εάν η Ελλάδα περιόριζε τη φοροδιαφυγή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα αύξανε τα έσοδα της κατά 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο