Το ενιαίο μισθολόγιο εισάγεται με το νέο έτος και στις ΔΕΚΟ. Την εξομοίωση των αποδοχών με εκείνες που καταβάλλονται στον στενό δημόσιο τομέα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι περικοπές κυμαίνονται γύρω στο 25%. Η οροφή τοποθετείται στα 2.200 ευρώ μεικτά.

Aναμένεται απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα προβλέπει το χρονοδιάγραμμα των περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η μείωση του μισθού ξεπερνά το 25%.
 
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος», την πλήρη εξομοίωση, από την 1-1-2013, των αποδοχών 120.000 εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων στον «στενό» Δημόσιο, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εισάγει το νέο βαθμολόγιο για πρώτη φορά και στις ΔΕΚΟ

Κατ΄ εφαρμογήν του ν. 4093/2012 η εγκύκλιος προβλέπει ότι η κατάταξη στο βαθμολόγιο, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει σε περικοπές των αποδοχών τους 25% κατά μέσον όρο, καθώς τα χρόνια προϋπηρεσίας καθορίζουν το ύψος του βασικού μισθού στα πρότυπα του Ενιαίου Μισθολογίου που ισχύει στον στενό δημόσιο τομέα.

Tαυτόχρονα, καταργούνται και όλα τα επιπλέον επιδόματα και μένουν μόνο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στα 150, το επίδομα απομακρυσμένης εργασίας 150 ευρώ, το επίδομα τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί, 70 το δεύτερο κλπ) και το επίδομα θέσης και ευθύνης (900, 450 και 250 ευρώ για γενικούς διευθυντές, διευθυντές και τμηματάρχες αντίστοιχα).