Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών σημείωσε πως το δημόσιο χρέος παρουσιάζει για το 2012 σημαντική επιδείνωση, καθώς εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 75,7% του ΑΕΠ, χωρίς να υπολογίζεται η στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας
 

Για το 2013 το χρέος προβλέπεται να ανέλθει στο 92% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και πάλι τις δεσμεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε απόλυτους αριθμούς το δημόσιο χρέος για το 2013 αναμένεται να αυξηθεί κατά 770 εκατομμύρια ευρώ και να φθάσει στα 16 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012.
 

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών οι συνολικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013 ανέρχονται σε 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδα προϋπολογίζονται σε 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ (εξαιρουμένων των δανείων).