Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου σχετικά με την είσπραξη ή όχι του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επόμενη μέρα  ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως και το βασικότερο να μην τρέχει να κλείσει μία τρύπα περίπου 1 δισ. ευρώ σε περίπτωση που οι πολίτες δεν πληρώσουνμαζικά το χαράτσι των ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το «Βήμα», το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ότι αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου τότε θα πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη. 

Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με τοχαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.

Αν τελικά επιλεγεί αυτή η διαδικασία τότε θα σημαίνει μία πρόσθετη ταλαιπωρία για το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων αφού είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το ΑΦΜ που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ατόμων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον τωρινό ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

Αλλωστε, αυτή τη διαδικασία περίεγραψε την Τρίτη ότι πρέπει να ακολουθηθεί και ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών κ. Χάρης Θεοχάρης εφόσον τελικά διαχωριστεί η είσπραξη του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών από τη ΔΕΗ.