Ανοδικές τάσεις επικρατούν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λίγες ώρες μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο οίκος βελτίωσε την αξιολόγηση της χώρας κατά έξι βαθμίδες, αντί τεσσάρων που ήταν το αναμενόμενο μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς ομολόγων, από την κατηγορίας της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» σε Β-, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011, ενώ αναβάθμισε και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε σταθερές.

Παράλληλα παράγοντες της αγοράς αναμένουν ανάλογη αναβάθμιση και των ελληνικών τραπεζών. Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 852,46 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 1,72%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,015 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,35%. Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+4,94%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+3,05%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,02%).

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 3 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +9,97%, Εβροφάρμα +8,52%, Centric Συμμετοχών +7,29% και Cyprus Popular Bank +6,98%. Οι τρεις μετοχές που κινούνται πτωτικά είναι η Βάλκαν Ακίνητα -6,67%, Profile -1,99% και Ιντρακάτ -1,63%.