Η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων για τον αμερικανικό προϋπολογισμό ασκεί πιέσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Η πρόταση των Ρεπουμπλικανών για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» με την εκπνοή του έτους δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη, πυροδοτώντας ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών.

«Οι πιθανότητες ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία στο άμεσο μέλλον αυξάνονται», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Στέεν Γιάκομπσεν.

Στις 10:09 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.140,02 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,2%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσαν κατά 0,4%, ενώ απώλειες 0,2% κατέγραφε και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 20% από τον Ιούνιο, στον απόηχο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών για τη στήριξη της οικονομίας και χάρη στις προσδοκίες για συμφωνία επί του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ.