Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup και της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκης Ένωσης Τόμας Βίζερ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μεγάλο πακέτο λιτότητας, καθώς ο κύριος όγκος των περιοριστικών μέτρων που χρειαζόταν έχει ήδη ληφθεί.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή πάντως προειδοποιεί ότι «αν ο επόμενος προϋπολογισμός παρουσιάσει αστοχίες, οι οποίες δεν οφείλονται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, αλλά στην αβελτηρία των ελληνικών αρχών, τότε προβλέπεται από το Πρόγραμμα η αυτόματη λήψη διορθωτικών παρεμβάσεων».

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι το ελληνικό Μνημόνιο είναι πλήρως χρηματοδοτημένο μέχρι το 2014. Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, το Eurogroup θα αποφασίσει αν χρειάζονται επιπλέον χρήματα, σημειώνει ο Αυστριακός οικονομολόγος. Ο κ. Βίζερ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2013, ενώ κατηγορεί όσους ζητούν άμεσο νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ότι έχουν αλλότρια κίνητρα.