Τις επόμενες κινήσεις του θα αποκαλύψει ο τεχνοκράτης πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα, δίνοντας τέλος στην πολιτική αγωνία για την υποψηφιότητά του ή μη στις επικείμενες εκλογές.
Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος «εξακολουθεί να σκέφτεται», είπε το Σάββατο ο υπουργός Αντρέα Ρικάρντι, που εκπροσωπεί την περιοχή που ανήκει ο Μόντι και στην οποία θα «κατέβει», εάν το αποφασίσει, στην πολιτική αρένα. 
Σύμφωνα όμως με την πολιτικό αρθρογράφο Λίνα Παλμερίνι της εφημερίδας Sole 24 Ore, ο κ. Μόντι δεν αναμένεται να κάνει καμία ουσιαστική ανακοίνωση την Κυριακή, προτιμώντας να προχωρήσει σταδιακά «Θα παρουσιάσει το πολιτικό μανιφέστο του με το οποίο θα απευθυνθεί στους Ιταλούς και στις πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε η ειδικός.

Ο Μάριο Μόντι ο οποίος οδήγησε την Ιταλία σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής καταιγίδας στη ζώνη του ευρώ, είναι κάτω από μεγάλη πίεση από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ρώμης, αλλά και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς επίσης από την επιχειρηματική κοινότητα και την Καθολική Εκκλησία, ώστε να εμπλακεί στη μάχη των εκλογών του Φεβρουαρίου. 

Ο Μάριο Μόντι ανέλαβε τα ηνία της Ιταλίας πέρσι και τους μήνες της διακυβέρνησής του έλαβε τα εύσημα των διεθνών κύκλων σώζοντας την χώρα από την οικονομική κατάρρευση. 

Ο ίδιος περιέγραψε την 13 μηνών θητεία του στον πρωθυπουργικό θώκο ως «δύσκολη, αλλά συναρπαστική περίοδο».