Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το ράλι των προηγούμενων πέντε εβδομάδων. Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι συναλλακτικοί όγκοι εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Στις 10.06 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε οριακά κατά 0,06% στις 1.138,39 μονάδες, λίγες μονάδες χαμηλότερα από τα υψηλά 19 μηνών όπου είχε ανέλθει την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν ελαφρώς στις 5.944,81 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωνε οριακή άνοδο 0,1% στις 3.665,22 μονάδες. Κλειστό παραμένει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» έχουν παγώσει λόγω των Χριστουγέννων, καθώς τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Τζον Μπένερ βρίσκονται εκτός Ουάσιγκτον για τις γιορτές.

«Αυτή η χρονιά ήταν μεταβατική αλλά ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεκινήσουμε πάλι τις αγορές μετοχών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, μετοχές εταιρειών που έχουν τοποθετηθεί σε αναδυόμενες καταναλωτικές αγορές σε μέρη όπως η Ασία και η Αφρική», σχολιάζει στο Reuters ο Ντέιβιντ Τιμπό από την Global Equities.