Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, ύστερα από την τριήμερη αργία των Χριστουγέννων και στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων και των κεφαλαιακών αναγκών των εγχώριων τραπεζών.

Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Αυτή την ώρα (10:50), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,35% στις 909,02 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 4,32 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με επικεφαλής αυτούς των Τραπεζών (+1,8%), των Κατασκευών και Υλικών (+1,8%) και των Προσωπικών και Οικιακών Προϊόντων (+1,7%).

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των Alpha Bank (+6,6%), Τράπεζα Πειραιώς (+4,4%) και Βιοχάλκο (+2,4%).

«Η περιορισμένη ειδησεογραφία αυτές τις ημέρες θα οδηγήσει σε χαμηλούς όγκους, με πιθανότητες θετικού κλίματος», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.