Ο γαλλικός όμιλος ΒΤΡ και ο εργοληπτικός κατασκευαστικός όμιλος Vinci επικράτησαν στη δημοπρασία για την παραχώρηση της διαχείρισης των πορτογαλικών αεροδρομίων ΑΝΑ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λουΐς Μάρκες Γκέντες, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Το τίμημα είναι 3,08 δισεκατομμύρια ευρώ και με αυτό η κυβέρνηση αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό το οποίο είχε θέσει σαν στόχο για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που είχε καταρτίσει.

 

Οι τρεις ανταγωνιστές που μειοδότησαν στον τελικό γύρο της δημοπρασίας ήταν η κοινοπραξία υπό τον γερμανικό όμιλο Fraport, η αργεντίνικη Corporation America και η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Ζυρίχης, Flughafen.

 

Η πορτογαλική κυβέρνηση πιέζεται να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα από τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, καθώς προβλέπει τη συγκέντρωση ως τα τέλη του 2013 5,5 δισ. ευρώ.

 

Ακόμα, η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη, για να λάβει τη δανειακή βοήθεια απ την τρόικα, να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες.

 

Πηγή: in.gr