Μεγάλες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου στις εφορίες και ο λόγος είναι κυρίως η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, παρά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Οι φορολογούμενοι έχουν δύο ημέρες ακόμη, για να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν πινακίδες ή εάν θα πληρώσουν τα τέλη: σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου. 

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα δοθεί παράταση ή όχι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είπε στο Mega το πρωί της Παρασκευής ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. 

Πάντως, μέχρι χθες, Πέμπτη, τα τέλη κυκλοφορίας έχει πληρώσει μόλις το 60% των φορολογουμένων. 

Από τα μέσα Δεκεμβρίου έως και χθες, Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών έχει καταγράψει περισσότερες από 70.000 καταθέσεις πινακίδων, με νέα αύξηση της τάξεως του 15% σε σχέσημε το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλοι καταθέτουν τις πινακίδες του δεύτερου ΙΧ τους, άλλοι όμως ακόμη και του μοναδικού οχήματος της οικογένειας. 

Μεταξύ εκείνων που καταθέτουν πινακίδες είναι και εκατοντάδες έμποροι μεταχειρισμένων οχημάτων που ούτως ή άλλως έχουν δει τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα. 

Από το 2009 έως το 2011 έχουν καταθέσει πινακίδες σχεδόν 500.000 φορολογούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να μην τις παίρνουν ποτέ πίσω.