Την επταήμερη παράταση της προθεσμίας για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας εξήγγειλέ, μέσω του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης. Η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επίσημα εντός της ημέρας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα παραχωρηθεί παραπλήσια παράταση και για την παράδοση των πινακίδων των οχημάτων. Σε περίπτωση που δεν δοθεί σχετική παράταση, η προθεσμία για την κατάθεση των πινακίδων λήγει σήμερα, 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι απώλειες εσόδων που οφείλονται στην μη καταβολή τελών κυκλοφορίας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, αποδίδοντας ωστόσο την απώλεια στην γενικότερη οικονομική συγκυρία παρά στις υφιστάμενες ρυθμίσεις.


Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.