Για ελπίδα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίντος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.


«Πιστεύω πως το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012», επεσήμανε ο υπουργός, καθώς η κυβέρνηση προοικονομούσε για το 2012 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% και ο,5% για το 2013.

Όσον αφορά την ανεργία, που πλήττει τον έναν στους τέσσερις εργασιακά ενεργούς πολίτες, ο ντε Γκίντος υποστήριξε πως «έχουν αρχίσει να τίθενται οι βάσεις ώστε κατά το τέταρτο τρίμηνο του φετινού χρόνου να αρχίσουμε να καταγράφουμε θετικούς δείκτες αύξησης της εργασίας».

Ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής, έχει ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του 25%, φθάνοντας το τέταρτο τρίμηνο το 25,02%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, μετά την Ελλάδα, στον προηγμένο βιομηχανικά κόσμο.

Κατά τον Ισπανό υπουργό, για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να έχει καταγραφεί «μία πιο έντονη κάμψη» του ΑΕΠ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, οπότε η οικονομική δραστηριότητα της χώρας είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%.

«Ευελπιστούμε, όμως, πως κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα έχουμε θετικούς δείκτες ανάπτυξης», ευχήθηκε ο ντε Γκίντος.