Οριακές μεταβολές παρατηρούνται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κάνουν μία παύση μετά το ράλι που σημείωσαν με την έλευση της νέας χρονιάς. Στήριξη παρέχουν στους ευρωπαϊκούς δείκτες οι τραπεζικές μετοχές, μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών να χαλαρώσουν τους κανονισμούς για τη ρευστότητα στον κλάδο.

Στις 10.21 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 Index παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.166,68 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,17% στις 6.079,14 μονάδες, ενώ ισόποση πτώση σημείωνε και ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ο οποίος διαμορφωνόταν στις 3.723,84 μονάδες. Οριακές απώλειες της τάξης του 0,23% κατέγραφε την ίδια ώρα και ο δείκτης DAX, ο οποίος υποχωρούσε στις 7.759,53 μονάδες.

Την Κυριακή, η Επιτροπή της Βασιλείας ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στις τράπεζες παράταση τεσσάρων ετών και μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ρευστότητα. Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θα μπορέσουν να διοχετεύσουν περισσότερα χρήματα στην αγορά, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

«Αν και ήταν αναμενόμενη, η είδηση αυτή ήταν αρκετά θετική, καθώς δίνει στις τράπεζες και την οικονομία την ανάσα που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη», σχολίασε στο Reuters ένας χρηματιστής από το Παρίσι.