Συνάντηση στη Βυρητό είχαν οι πρόεδροι της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας και Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν στην οποία συμφώνησαν για συντονισμό των προσπαθειών και ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χώρών στο θέμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε, ότι με τον κ. Χριστόφια αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, για αξιοποίηση του φυσικού αυτού πλούτου των δύο χωρών.

Ο κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε «ευλογία» τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, διαβεβαιώνοντας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και τη σταθερότητα και παρά τις τουρκικές απειλές.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της Λευκωσίας, να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, η συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοινών περιοχών στις ΑΟΖ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών, συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό, η κρίση στη Συρία και άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.