Ρωσικό δάνειο 800 εκ. δολαρίων στη Σερβία

Ρωσικό δάνειο 800 εκ. δολαρίων στη Σερβία

Στη Μόσχα μετέβη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς για να υπογράψει με τον Ρώσο ομόλογό του 'Αντον Σιλουάνοφ τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ύψους 800 εκ. δολαρίων στη Σερβία.

Το δάνειο, με ετήσιο επιτόκιο 4,1%, θα δώσει ώθηση στην υλοποίηση έργων υποδομών στη Σερβία, συμπεριλαμβανομένων και δράσεων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των σερβικών σιδηροδρομικών υποδομών, δήλωσε ο κ. Σιλουάνοφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων “Interfax” και “RIA” και αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σερβίας “Tanjug”.

Επίσης, οι κύριοι Ντίνκιτς και Σιλουάνοφ θα εξετάσουν την πορεία υλοποίησης του πρόσθετου δανείου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίου για τη στήριξη του σερβικού προϋπολογισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας. Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν το θέμα της έναρξης των διαπραγματεύσεων των όρων της δανειοδοτικής συμφωνίας για τη στήριξη του προϋπολογισμού, με στόχο να οδηγηθούν οι δύο χώρες σε σχετική συμφωνία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο