Η ελληνική οικονομία έως το τέλος του έτους θα μπορέσει να ξεπεράσει την ύφεση και το 2014 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα αρχίσει να αυξάνεται σταθερά το εγχώριο ΑΕΠ, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».  

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει ακόμη την ελπίδα, το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα να μην περιοριστεί στις προβλέψεις του προγράμματος, αλλά να υπάρξει και ένα μικρό κέρδος. Να σημειωθεί ότι ήδη φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, καθώς, όπως λέει, αυξάνονται και πάλι οι τραπεζικές καταθέσεις, οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, επανέρχεται η εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις, αυξάνονται οι εξαγωγές και ανακτάται η ανταγωνιστικότητα.  


Όσον αφορά στην προοπτική της Ευρωζώνης, ο ίδιος κάνει λόγο για ανάγκη οικονομικής ολοκλήρωσης και δημιουργίας μιας πραγματικής οικονομικής ένωσης και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν αποκλείει την έκδοση ευρωομολόγων, «στο τέλος αυτού του δρόμου». Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη δημοσιονομική εξυγίανση.      


Δεχόμενος τα συγχαρητήρια του συντάκτη της εφημερίδας για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι τα συγχαρητήρια ανήκουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως λέει, φρόντισε ώστε να συμμετέχουν όλοι οι υπουργοί. «Μόνος δεν θα τα είχα καταφέρει», δηλώνει και σε σχόλιο ότι έχει την πιο άχαρη δουλειά στην Ελλάδα, απαντά χαριτολογώντας: «Όχι, στον κόσμο!».