Δεν υπάρχει καμία οφειλή σε εκκρεμότητα, διευκρινίζει ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με την καταβολή από τον Οργανισμό του προβλεπόμενου ποσοστού 10% επί των αθλητικών δικαιωμάτων, το οποίο εισπράττεται από τις ΔΟΥ και αποδίδεται ως έσοδο στο Επικουρικό Ταμείο Ελληνικής Χωροφυλακής (ΕΤΕΧ) και Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΑΥΑΠ, πλέον ΤΕΑΠΑΣΑ).

 

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΟΤΕ αναφέρει πως σχετικά με τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, για τους οποίους γίνεται αναφορά στα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η ΕΠΟ, ως διοργανώτρια και υπεύθυνη διαχείρισης των τηλεοπτικών αυτών δικαιωμάτων, έχει την ευθύνη της διευθέτησης του θέματος με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

 

Και συνεχίζει: «Καμία άρνηση ενημέρωσης από την πλευρά του ΟΤΕ προς τα παραπάνω Ταμεία δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, η εταιρεία τους παρέχει τις κατάλληλες και απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να παρακολουθούν την απόδοση του προβλεπόμενου ποσοστού».

 

Σχετικά με την αναφορά στον OTE TV, διευκρινίζεται ότι o ΟΤΕ παρέχει υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με την εμπορική επωνυμία OTE TV, συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά στον ΟΤΕ TV αφορά στην ΟΤΕ Α.Ε.