Δίχως την οριστική έκθεση της Pimco σχετικά με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αναμένεται να συμμετάσχει στο επικείμενο Eurogroup, στις 21 Ιανουαρίου, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Κεντρική Τράπεζα από την Pimco δεν έχουν ακόμη αποσταλεί, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες οι διεργασίες για τελική κατάληξη του ζητήματος να καθυστερήσουν.

Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Σιαρλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι θα ήταν πιό ευτυχής, αν μετέβαινε στη συνεδρία του Eurogroup , τη Δευτέρα έχοντας στα χέρια του την τελική έκθεση της Pimco για το ακριβές ποσό, που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Φαίνεται, είπε, ότι μάλλον δεν θα το έχουμε και συνεπώς δεν αναμένεται ο αριθμός αυτός να γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι στο Eurogroup θα γίνει συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να οδηγήσει σε οριστική απόφαση.

Η Λευκωσία, δήλωσε , «είναι έτοιμη για να δώσει όσες εξηγήσεις χρειαστούν». Θα τονίσουμε, είπε, ότι «πράξαμε ό,τι μας έχει ζητηθεί και ότι είμαστε έτοιμοι για την υπογραφή του μνημονίου».

Σε ερώτηση, αν το μνημόνιο θα υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση, ή από την επόμενη, ο κύριος Σιαρλή ανέφερε ότι «είναι η Κύπρος που κρίνεται και όχι η κυβέρνηση». Επομένως, πρόσθεσε, σημασία έχει να υπάρξει ένα σωστό μνημόνιο για την Κύπρο.