Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Λευκωσία σε ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη διάσωσή της Κύπρου άφησε ανοιχτό ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Βάσσος Σιαρλή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

Ο κ. Σιαρλή ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος έχει ζητήσει επισήμως από την Ρωσία πενταετή παράταση στην αποπληρωμή δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που έχει λάβει από τη Μόσχα και το οποίο λήγει το 2016.

Πρόσθεσε επίσης ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που ευθύνεται, όπως είπε, για τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι κυπριακές τράπεζες, ήταν λάθος κίνηση γιατί δημιούργησε αναστάτωση στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε πως δεν υπάρχει υποχρέωση για απευθείας ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών.

Όπως εξήγησε, οι βασικές διαφορές μεταξύ του κατ' αρχήν συμφωνημένου μνημονίου και του αρχικού προσχεδίου είναι ότι δεν γίνεται αναφορά απευθείας για ιδιωτικοποιήσεις. «Έχουμε δηλαδή αποσοβήσει την υποχρέωση για απευθείας ιδιωτικοποιήσεις», υποστήριξε