Το ΔΝΤ χαιρέτισε σήμερα την «εντυπωσιακή» προσπάθεια που καταβάλει η πορτογαλική κυβέρνηση, ώστε να αναταχθούν τα βασικά οικονομικά μεγέθη στη χώρα και να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, όμως εκτίμησε ότι εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί οικονομικοί κίνδυνοι στη χώρα.

Το ΔΝΤ «χαιρετίζει τη σημαντική προσπάθεια των πορτογαλικών αρχών», προκειμένου η κατάσταση να αποκατασταθεί και «μελλοντικές κρίσεις να αποφευχθούν», αναφέρει ο διεθνής οικονομικός οργανισμός στην ενδιάμεση έκθεση, που ακολουθεί αυτήν του Σεπτεμβρίου, κατά την οποία οι πιστωτές της Πορτογαλίας αξιολόγησαν τις μεταρρυθμίσεις, έναντι των οποίων παρέχεται στη Λισαβόνα δανειακή βοήθεια συνολικώς 78 δισ. ευρώ.
 

«Βραχυπρόθεσμα οι προοπτικές είναι αβέβαιες και μεσοπρόθεσμα παραμένουν σημαντικοί οικονομικοί κίνδυνοι» επισήμανε το ΔΝΤ, τονίζονυτας ότι «το τεταμένο κλίμα στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή», λόγω της «αυξημένης ανεργίας», αλλά και των «ολοένα ισχυρότερων αντιρρήσεων της αντιπολίτευσης, της κοινωνίας» στα εφαρμοζόμενα μέτρα λιτότητας.