Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, κάλεσε σήμερα τη Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης όλοι οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στην ίδια βάρκα.

 

«Εμείς στη Γερμανία θέλουμε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Βεστερβέλε μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Σαν Ευρωπαίοι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».

 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα διενεργήσει ένα δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε διάστημα δυόμισι ετών από τις επόμενες γενικές εκλογές του 2015.

 

Η απογοήτευση από την Ε.Ε. είναι σε ιστορικό υψηλό στη Μ. Βρετανία, δήλωσε ο Κάμερον στην πολυαναμενόμενη ομιλία του για την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι για να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε. η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει.

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού ο Βεστερβέλε επισήμανε ότι και η Γερμανία δεν θεωρεί πως κάθε απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται στις Βρυξέλλες, ενώ έκανε έκκληση για «φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις».

 

Αλλά η γερμανική θέση είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της Βρετανίας. «Χρειαζόμαστε περισσότερη και όχι λιγότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε. «Μια πολιτική επιλογών δεν μπορεί να δουλέψει».

 

Πηγή: capital.gr