Τον Οκτώβριο του 2013 θα έχει περατωθεί η παραχώρηση του 51% της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες ενώ στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ μέχρι το τέλος του 2014, ανέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.


Παράλληλα ο κ. Αθανασόπουλος έδωσε το στίγμα της επιτάχυνσης του έργου που έχει αναλάβει, σημειώνοντας πως η αργή πορεία του έχει δυσαρεστήσει την τρόικα.
 

«Από την ημέρα που συστάθηκε το Ταμείο και μέχρι σήμερα, αντιμετώπισε πολύ μεγάλες αντιξοότητες, γιατί έχουμε πάνω από 100.000 ακίνητα βεβαρυμμένα από χίλια δύο προβλήματα.
 

Εταιρείες όπως η ΕΑΣ είναι μικρές «Ολυμπιακές» και είναι πάρα πολύ δύσκολο να δούμε ποια στοιχεία τους έχουν αξία και ποια όχι γιατί το κράτος συνηθίζει να μην αφήνει να πεθαίνουν τμήματα που δεν έχουν αξία, με συνέπεια να βαρύνει το κόστος την Πολιτεία», ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος και συνέχισε:

«Η πορεία του Ταμείου έχει δυσαρεστήσει τους ξένους. Το Δημόσιο δεν είναι ο αδιαμφισβήτητος κύριος της περιουσίας του. Οι ξένοι έχουν δίκιο αλλά το Ταμείο κάνει ό,τι μπορεί, και θα σας δείξει πολύ σύντομα τα αποτελέσματα. Φέτος θα ξεκινήσουμε όλες τις αποκρατικοποιήσεις που έχουμε στα χαρτοφυλάκιά μας, με στόχο στο τέλος του 2014 να έχουμε ολοκληρώσει το έργο, εκτός της ακίνητης περιουσίας που θα πάρει πάρα πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί».

Ο κ. Αθανασόπουλος μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, αντιμετώπισαν την εναντίωση της αντιπολίτευσης στην ιδιωτικοποίηση των υδάτων της Θεσσαλονίκης και κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων και παρατηρήσεων που αφορούσαν στην αποκρατικοποίηση του 74% της ΕΥΑΘ.