Τη σύναψη δυο νέων κοινοπρακτικών ομολογιακών δανείων, τελικού ύψους 605 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν οι Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και Hellenic Petroleum Finance Plc.

Η έκδοση, στην οποία συμμετείχαν ξένες και ελληνικές τράπεζες, υπερκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό των δανείων να υπερβεί τον αρχικό στόχο των 525 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και την κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων της επιχείρησης, σημειώνουν τα ΕΛΠΕ στην ανακοίνωσή τους.

Η Eurobank Εργασίας Α.Ε., η Alpha Bank A.E., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και η HSBC Bank plc συμμετείχαν ως Διοργανώτριες Τράπεζες (Mandated Lead Arrangers), ενώ η Eurobank και η HSBC ανέλαβαν και ρόλο Συντονιστριών Τραπεζών (Coordinators and Bookrunners) των δανείων.

Συνολικά δώδεκα τράπεζες, έξι ελληνικές και έξι ξένες, συμμετείχαν στα δάνεια. Τα ΕΛΠΕ διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι τα παραπάνω δάνεια είναι επιπρόσθετα κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου, ύψους 225 εκατ. ευρώ, το οποίο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2012, με την Alpha Bank να εκτελεί ρόλο Διαχειρίστριας Τράπεζας (Agent), και το οποίο επίσης θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση.