«Μαχαίρια» έβγαλαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, την περασμένη εβδομάδα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Οπως, επεσήμανε το περιοδικό Μάριο Ντράγκι διαφώνησε με την εκτίμηση του Σόιμπλε ότι η νησιωτική χώρα δεν αποτελεί «συστημικό κίνδυνο» και ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της δεν θα θέσει σε κίνδυνο το σύνολο της Ευρωζώνης. 

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε στον Σόιμπλε ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου διαθέτουν ένα εκτεταμένο δίκτυο υποκαταστημάτων στην Ελλάδα και ότι οι ανησυχίες των καταθετών για την ασφάλεια των καταθέσεών τους θα μπορούσε να διαλύσει την εύθραυστη ηρεμία που έχει αποκατασταθεί στη χώρα. 

Τις απόψεις του Μάριο Ντράγκι συμμερίστηκαν τόσο, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, όσο και ο επικεφαλής του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτει το δημοσίευμα. «Μία χρεοκοπία της Κύπρου θα ακύρωνε τα καλά νέα που έχουν πρόσφατα οδηγήσει σην βελτίωση της ατμόσφαιρας στην ευρωζώνη», προειδοποίησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντράγκι, ο Ρεν και ο Ρεγκλινγκ.