Η Ουγγαρία «δεν έχει ανάγκη» να δανειστεί χρήματα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι η πρόσβασή της έχει βελτιωθεί στις αγορές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να ελπίζει να εξασφαλίσει τη γραμμή πίστωσης έχει ζητήσει από το Νοέμβριο του 2011 από αυτούς τους δύο θεσμούς.

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των τριών μερών, το ΔΝΤ, την Επιτροπή και την Ουγγαρία», και «πλέον γνωρίζουμε σε τι δεν συμφωνούμε», δήλωσε ο Ορμπάν ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 

«Η Ουγγαρία έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα. Η κατάστασή της στις αγορές είναι καλή, και αν η Ουγγαρία έχει ανάγκη από χρήματα, θέλει να τα πάρει από τις αγορές» δανεισμού, πρόσθεσε.


Παρ΄ όλα αυτά, «θα θέλαμε μια ευέλικτη πιστωτική γραμμή, ένα δίχτυ ασφαλείας, να το πούμε έτσι, από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε. Όμως δεν χρειαζόμαστε περισσότερα, δεν χρειαζόμαστε πίστωση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευέλικτη γραμμή πίστωσης», διευκρίνισε.