Η Αθήνα θα αποπληρώσει τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας που έλαβε από τους Ευρωπαίους, διαβεβαιώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Κατανοώ τις ανησυχίες των ευρωπαίων φορολογουμένων αλλά μπορώ να σας πω ένα πράγμα: αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα έχει αποτελέσματα. Η χώρα μεταμορφώνεται. Οι Ευρωπαίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κατάλαβαν ένα πράγμα: αυτή η φορά είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα».

Παραδέχεται ωστόσο ότι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ήταν ανεπαρκής κατά το παρελθόν. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στην Ελλάδα.

Πάντως, ο κ. Προβόπουλος τονίζει πως η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας ανακτάται, σημειώνοντας ότι αν 87 δισεκατομμύρια ευρώ αποσύρθηκαν από λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες από το 2010, 15 δισεκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν εκ νέου τους τελευταίους επτά μήνες.