Υποχωρεί και σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή ημέρα η καθοδική πορεία του αμερικανικού νομίσματος καθώς ή αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, ωθεί τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3644 δολάρια. Έτσι το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3615 δολάρια από το επίπεδο των 1,3584 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Τα θετικά μηνύματα από την αμερικανική οικονομία ήρθαν δύο ημέρες μετά τη διαβεβαίωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για συνέχιση της πολιτικής νομισματικής χαλάρωσης, αγοράζοντας ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, προκειμένου να ενισχύσει την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,68% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,65% να διαμορφωθεί στο 9,03%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,62% από 0,56% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,50% από το 0,44%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,38% από 0,33%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,23% από 0,19%, ενώ στο μήνα αυξήθηκε στο 0,12% από 0,11%.