Δεν έχει αποσταλεί ακόμα στην Κύπρο η έκθεση του αμερικανικού οίκου Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, παρά το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε ενημερωθεί ότι θα της αποστελλόταν τα ξημερώματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ είπε ότι δεν ξαφνιάζει το γεγονός, αφού, όπως εξήγησε, από την έως τώρα εμπειρία, πάντοτε παρατηρούνται καθυστερήσεις, λόγω των αναπροσαρμογών και των διορθώσεων που γίνονται.
 

Διευκρίνισε ακόμη ότι πρόκειται για μία έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δύο σενάρια, το βασικό και το ακραίο και ότι θα την παραλάβουν όλοι, όσοι είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.
 

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, θα ακολουθηθεί μια άλλη διαδικασία για να υπάρξει κάποια αναπροσαρμογή, αναλόγως και των εξελίξεων στην οικονομία και θα αποφασισθεί η χρονική περίοδος υπογραφής του Μνημονίου.


Σε ερώτηση, κατά πόσο θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της έκθεσης, η κυρία Στυλιανού παρέπεμψε στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι αυτό θα γίνει μετά την υπογραφή του Μνημονίου.