Κέρδη καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που σημείωσαν χθες, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε μια σειρά από θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 10.38 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst κατέγραφε κέρδη 0,44% και ανερχόταν στις 1.155,92 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,44% στις 6.274,35 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,42% στις 3.674,93 μονάδες και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφωνόταν στις 7.652,23 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,22%.

Κέρδη της τάξης του 3,9% κατέγραφε την ίδια ώρα η μετοχή του βρετανικού κατασκευαστή τσιπ ARM, μετά την ανακοίνωση των κερδών δ’ τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στην αυξημένη ζήτηση για smartphones και tablets.

«Επικρατεί μία νευρικότητα στην αγορά μετά το μαζικό ράλι που έχουν καταγράψει τα χρηματιστήρια τους δύο τελευταίους μήνες», σχολιάζει στο Reuters ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Hampstead Capital, Λεξ βαν Νταμ.

«Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ρευστοποίηση κερδών έχουν ως αποτέλεσμα να φαίνεται η αγορά πιο αδύναμη απ’ ό,τι πράγματι είναι. Προς το παρόν, πάντως, ο FTSEurofirst 300 εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα υψηλά δύο ετών και η επιθετική διάθεση των επενδυτών παραμένει ανέπαφη».