Επιφυλακτικότητα επικρατεί στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις φαρμακευτικές και πετρελαϊκές εταιρείες να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα στοιχεία για τη μεταποίηση στη Γερμανία που θα δημοσιευτούν εντός της ημέρας.

Στις 10.22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.155,08 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,17% στις 6.293,48 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,24% στις 3.684,94 μονάδες και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε οριακές απώλειες 0,07% στις 7.659,59 μονάδες.

Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Montaigne Capital, Ανρό Σκαρπάτσι, προειδοποιεί ότι ίσως οι ευρωπαϊκοί δείκτες να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των επόμενων έξι μηνών, δεδομένων των μακροοικονομικών και πολιτικών κινδύνων στην Ευρώπη.

«Η πιθανότητα να αυξηθεί και άλλο η μεταβλητότητα [στην αγορά] είναι εξαιρετικά αυξημένη. Το καλύτερο είναι να κάνει κανείς trading σε επίπεδο συνεδρίασης ή να αγοράσει αμερικανικές μετοχές οι οποίες θα επωφεληθούν από τη βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος», σχολιάζει στο Reuters.