Τη σύναψη συνεργασίας για τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Σλοβενία ανακοίνωσαν ο όμιλος  ANTENNA, και η Telecom Slovenije.
Ο τηλεοπτικός σταθμός “Planet TV” που ξεκίνησε τη μετάδοση ολοκληρωμένου προγράμματος τον Νοέμβριο του 2012, θα ανήκει στη νέα εταιρία, της οποίας ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατέχει μερίδιο 51%, και η TSmedia, θυγατρική της Telekom Slovenije, 49%.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, ανακοινώνοντας τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα δήλωσε: “Η επένδυση στη Σλοβενία αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας με στόχο την εδραίωση ηγετικής θέσης στην αγορά των ΜΜΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γνωρίζουμε καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, κι έχουμε ήδη διαγράψει μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία σε αυτή. Η Σλοβενία είναι μία νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά για τον Όμιλό μας. Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την TSmedia, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την εξασφάλιση της επιτυχημένης πορείας του Planet TV”.

Ο κ. Rudolf Skobe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Telekom Slovenije, δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια σχεδιασμού του Planet TV, αναζητήσαμε έναν μεγάλο Όμιλο ΜΜΕ με καταξίωση και εμπειρία στη διεθνή αγορά, για να ηγηθεί της ανάπτυξης του σταθμού. Η αγορά των ΜΜΕ στη Σλοβενία είναι άκρως ανταγωνιστική και μόνο οι καλύτεροι μπορούν να επιτύχουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ θα διασφαλίσει ότι ο Planet TV θα είναι ελκυστικός τόσο στους τηλεθεατές όσο και στους διαφημιζόμενους”. Η TS Media λειτουργεί ορισμένα από τα διαδικτυακά portals με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Σλοβενία, όπως τα “PlanetSiol.net” και “Ναjdi.Si”.

Σύμφωνα με τον κ. Tomaz Pernovsek, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TSmedia, “Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή καθιστά επιτακτική τη στενή συνεργασία γραμμικών και μη γραμμικών οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συνεργασία που ανακοινώνεται σήμερα έχει εξαιρετικές προοπτικές”.

Ο Planet TV θα εξακολουθήσει να προσφέρει ψυχαγωγικά προγράμματα, ειδήσεις, τοπικές παραγωγές, το Uefa Champions League και μερικές από τις καλύτερες ταινίες και σειρές διεθνούς παραγωγής.

“Το πρόγραμμά μας απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού της Σλοβενίας με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες 18-49”, τόνισε ο κ. Pavel Stanchev, Γενικός Διευθυντής της νέας εταιρίας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 20ετή εμπειρία στη δημιουργία και επιτυχημένη διοίκηση Μέσων στην περιοχή και επιπλέον πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι η διεθνής μας εμπειρία και η πρόσβαση σε ελκυστικό περιεχόμενο, σε συνδυασμό με τη γνώση της τοπικής αγοράς θα αποφέρουν οφέλη στο τηλεοπτικό κοινό και την αγορά ΜΜΕ της Σλοβενίας”.