Συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους όρους ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ενώ υποστήριξε πως η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε ότι «ακόμη ότι υπάρχουν στοιχεία ότι η εμπιστοσύνη επανέρχεται στην ελληνική οικονομία» και αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών των ομολόγων και στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.
 
Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξει μια «κακή» τράπεζα στην οποία θα περιέλθουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. 
 
«Η ανάκαμψη μπορεί να εμφανιστεί σε μηνιαία ή σε τριμηνιαία βάση προς το τέλος του έτους», ενώ συμφώνησε με την εκτίμηση του ΔΝΤ για επιστροφή στην ανάπτυξη -σε ετήσια βάση- κατά 0,6% το 2014.

«Οποιαδήποτε μείωση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη και θα χαιρέτιζα μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων», είπε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας.
 
Όσον αφορά το ΤΑΕΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) ο υπουργός ανέφερε ότι οι διαδικασίες πώλησης ΔΕΠΑ και ΟΠΑΠ βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Τέλος, σχολίασε την επιστολή με τη σφαίρα που ήρθε στο γραφείο του, λέγοντας πως δεν ανησύχησε ενώ είπε πως προς το παρόν οι τουριστικές κρατήσεις είναι πολύ καλές.