Κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών ανακοίνωσε η Credit Suisse για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, καθώς επιβαρύνθηκε με έξοδα αναδιάρθρωσης και με δαπάνη που σχετίζεται με το χρέος της.

Η Νο2 τράπεζα της Ελβετίας εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 397 εκατ. ελβετικών φράγκων (436 εκατ. δολ.), έναντι ζημιών 637 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Τα κέρδη δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι τα ανέμεναν στα 647,6 εκατ. φράγκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Μπράντι Ντάγκαν αύξησε το ύψους του προγράμματος περικοπής δαπανών κατά 400 εκατ. ελβετικά φράγκα μέχρι το τέλος του 2015, σε συνέχεια των προγραμματισμένων περικοπών ύψους 4 δισ. φράγκων που έχουν ανακοινωθεί από το 2011.

 «Το 2012 ήταν μια μεταβατική περίοδος», αναφέρει ο Ντάγκαν σε σημερινή ανακοίνωση. «Κάναμε σημαντικά βήματα για να προσαρμόσουμε τις δραστηριότητες και την οργάνωσή μας στους νέους κανονισμούς, στις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών και στις υφιστάμενες συνθήκες στην αγορά», σημειώνει.

Το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές της Credit Suisse έχουν ενισχυθεί κατά 59% στα 27 ελβετικά φράγκα.