Η θέση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετική προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια της να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε μετά τη συνάντηση του με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό», στον τουρισμό, στην ενδοχώρα της και στον τομέα παραγωγής τροφίμων, αλλά και την γεωγραφική της θέση για ζητήματα κυκλοφορίας και λοτζίστικς.


Ο κ. Ράιχενμπαχ υπογράμμισε ότι «η ενημέρωση ήταν πολύ χρήσιμη» τόσο για τις προτεραιότητες της πόλης, όσο και για την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης που καταβάλλεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, «που προσιδιάζει στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων σε περιφερειακό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο», όπως και η συζήτηση για τοπικά έργα υποδομής, για τα οποία εξέφρασε την ελπίδα «να ευοδωθούν για τη μελλοντική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».
 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος συζητήθηκαν θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης «ιδιαίτερα φλέγοντα για το δήμο» (σχετικά με τον νέο οργανισμό), για τις υποδομές (λιμάνι, ΔΕΘ) και γενικότερα θέματα ανάπτυξης.