Για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Economist και αναρωτιέται αν η περίφημη grexit (έξοδος της χώρας μας από το ευρώ) δεν συνιστά πλέον θέμα προς συζήτηση.


Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, περί ανάκαμψης από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι πιο σταθερή, ο Economist αναρωτιέται κατά πόσο μπορεί να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην συζήτηση περί εξόδου από το ευρώ.


«Η αισιοδοξία στις ξένες αγορές και οι διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να μείνει στην ευρωζώνη, βοηθούν επίσης. Τα δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν μπει κάτω από τα στρώματα το περασμένο καλοκαίρι, όταν φαινόταν ότι επίκειται μια grexit, έχουν επιστρέψει στους λογαριασμούς» γράφει το περιοδικό.


Προσθέτει ωστόσο ότι ο αγώνας για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η τρόικα δεν έχει τελειώσει όπως και η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την κοινωνική αναταραχή, μεταχειριζόμενη μέτρα όπως η επίταξη.


«Αυτές οι κοινωνικές εντάσεις δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ακόμη και αν το οικονομικό κλίμα συνεχίσει να βελτιώνεται» καταλήγει ο Economist.