Έκταση 20 εκταρίων (200 στρέμματα), έναντι 1,6 εκατ. ευρώ, στην επαρχία Ζαλάου στη βορειοδυτική Ρουμανία, αγόρασε ο όμιλος Michelin, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς του.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά της η καθημερινή εφημερίδα Ziarul Financiar και αναδημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων της Ρουμανίας Agerpres.

«Η θυγατρική της πολυεθνικής εταιρείας στη Ρουμανία επιβεβαιώνει την απόκτηση είκοσι εκταρίων γης στην επαρχία Ζαλάου», δήλωσαν στελέχη της Michelin Romania.

Έπειτα από την αγορά της έκτασης, η πολυεθνική εταιρεία θα είναι σε θέση να ισχυροποιήσει τη θέση της στη ρουμανική αγορά, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προσθέτουν.

Προς το παρόν, σημειώνουν, ο όμιλος εξετάζει τις προοπτικές που υπάρχουν και σύντομα θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανακοινώσεις για την επένδυση που θα υλοποιήσει στην έκταση που απέκτησε.

Το 2012, το εργοστάσιο της Michelin στο Ζαλάου εξοπλίστηκε με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκρίνεται στην επέκταση του εύρους των προϊόντων που κατασκευάζει. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η δημιουργία 50 νέων θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη μονάδα.