Διαψεύδει εσπευσμένα τη Δευτέρα η Κομισιόν δημοσίευμα στην εφημερίδα Financial Times που αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχει πρόταση να φορτωθεί βάρος σε επενδυτές και καταθέτες στις κυπριακές τράπεζες με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του πακέτου βοηθείας που «μαγειρεύεται» στα κλειστά γραφεία της Κομισιόν για τη Λευκωσία. 

Ο Ολι Ρεν έσπευσε να διαψεύσει αυτό τον ισχυρισμό, αναφέρει το Reuters, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει την ισότιμη κατανομή των βαρών και την αναδιάρθρωση των κυπριακών τραπεζών.   
«Δεν υπάρχουν προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο που περιγράφεται στο άρθρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν το θέμα της οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο, στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup το βράδυ στις Βρυξέλλες 
    
Ωστόσο, δεν πρόκειται να οριστικοποιηθεί κάποιο πακέτο βοήθειας πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, το Φεβρουάριο.