Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να αναλύσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τον αντίκτυπο από την ενίσχυση του ευρώ στους ρυθμούς ανάπτυξης και τον πληθωρισμό στις νέες προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων που θα περιλαμβάνονται στη συνάντηση νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
«Θέλουμε να αξιολογήσουμε τώρα κατά πόσο η ενίσχυση, εφόσον διατηρηθεί, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις εκτιμήσεις μας για τη σταθερότητα των τιμών», δήλωσε ο Ντράγκι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο ισπανικό κοινοβούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής της ΕΚΤ είχε δηλώσει ότι η άνοδος του ευρώ θα μπορούσε να μετριάσει τους κινδύνους στο outlook για τον πληθωρισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάληψη δράσης από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας εάν αποδειχθεί ότι η ενίσχυση του νομίσματος υπονομεύει τις προοπτικές της ανάπτυξης.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις παραινέσεις Ευρωπαίων πολιτικών η ΕΚΤ να αναλάβει δράση για την αποδυνάμωση του ευρώ ο Ντράγκι έκανε λόγο για «ακατάλληλα ή μη εποικοδομητικά σχόλια».