Οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του G20 στη Μόσχα, αναμένοντας τις δηλώσεις των αξιωματούχων για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η Ρωσία, η οποία προεδρεύει στη φετινή σύνοδο του G20 θα ασκήσει πιέσεις προκειμένου οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής να διατυπώσουν ρητά την αντίθεσή τους στη χειραγώγηση των ισοτιμιών, διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για «συναλλαγματικό πόλεμο» που επικρατούν στην αγορά.

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, δήλωσε την Πέμπτη ότι στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί μετά τη λήξη της συνόδου, οι ηγέτες του G20 θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο «σαφή» γλώσσα κατά των παρεμβάσεων στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στις 11.05 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 παρέμενε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.163,84 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,12% στις 6.319,98 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,12% στις 3.675,24 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε ελαφρά πτώση 0,18% στις 7.618,87 μονάδες.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε διάθεση εμπέδωσης. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ υψηλότερα σε αυτή τη φάση», σχολιάζει στο Reuters ο Ιόν-Μαρκ Βαλάχου από την Clairinvest.