Τη σφοδρή αντίθεσή του στη μείωση του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, κάνοντας λόγο για εξέλιξη «εκτός πραγματικότητας».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναρωτήθηκε: «Πόσο πιο κάτω πρέπει να πέσει ο κατώτατος μισθός; Ποιός επιμένει; Πώς ορίζεται; Γιατί συνεχίζει να θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας; Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο μισθολογικός κατήφορος με τις καταστροφικές επιπτώσεις του;»

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε πως είναι γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει συρρικνωθεί κατά 32%, η ανεργία έφτασε το 2012 στο 27% από το 10% του 2009, η ύφεση παρέμεινε στα επίπεδα του 6,5% που αντιστοιχεί σε περίπου 20% σωρευτική μείωση του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από την αγορά τα δύο τρίτα της κατανάλωσης. Για το ελληνικό εμπόριο, πρόσθεσε, η ανακίνηση του ζητήματος περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού σε αυτή την χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την έξοδο από την κρίση, λειτουργεί υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια και την κοινωνική συνοχή.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι σε μία εποχή που καθημερινά περίπου χίλιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι πρόσφορη η διατύπωση απόψεων που δημιουργούν αναστάτωση και αγανάκτηση.