Την άποψη πως η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών απέχει πολύ από το λειτουργήσει στο 100% της δύναμής της εξέφρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Μπεν Μπερνάνκι, στο πλαίσιο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών του G20 που λαμβάνει χώρα στη Μόσχα.

«Με ανεργία κοντά στο 8%, είμαστε ακόμα μακριά από τις απόλυτα υγιείς και ζωντανές συνθήκες που θα επιθυμούσαμε να δούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερνάνκι.
 

Παράλληλα, ο κ. Μπερνάνκι υπεραμύνθηκε της χαλαρής νομισματικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει έως τώρα η Fed, σημειώνοντας πως «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν εργαλεία εσωτερικής πολιτικής για να προωθήσει εσωτερικούς στόχους».
 

Υπό την ηγεσία του κ. Μπερνάνκι, η αξία των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στον ισολογισμό της Fed έχει πλέον ξεπεράσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ, ενώ παράλληλα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, η ομοσπονδιακή τράπεζα έχει αυξήσει τη δύναμη πυρός για νέες αγορές χρεογράφων στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια ανά μήνα.
 

Πηγή: skai.gr