Με τον χρόνο από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, στις 25 Φεβρουαρίου, να μετράει αντίστροφα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.
 

Η τριμερής, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, έρχεται με επτά ανοιχτά μέτωπα στο βλέμμα της, ενώ η Αθήνα ετοιμάζει τη θέση της.

Πηγή προβληματισμού για την κυβέρνηση αποτελεί η υστέρηση των εσόδων, καθώς εδραιώνεται η εκτίμηση πως η απώλεια έναντι του στόχου που καταγράφηκε τον Ιανουάριο δεν είναι συγκυριακή, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει τον κρατικό Προϋπολογισμό σε σημαντικές αποκλίσεις κατά τους επόμενους μήνες.

Διαπιστώνεται στο μεταξύ πτώση της τάξης του 15% στις εισροές των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ οι διαδικασίες για τις αποκρατικοποιήσεις προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Εν των μεταξύ, θεωρείται βέβαιο ότι η έλευση της τριμερούς στην Αθήνα θα επαναφέρει στο προσκήνιο τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, τις απολύσεις το Δημόσιο και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Η Αθήνα από την πλευρά της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι αποκλίσεις σε σχέση με τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους θα είναι μικρότερες δυνατές, προετοιμάζοντας ωστόσο και μία "γραμμή άμυνας" απέναντι στις αξιώσεις της τρόικας, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι η δεν μπορεί να ζητηθεί η υπερψήφιση νέων μέτρων από τη Βουλή.

Όσον αφορά την τριμερή, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιστρέφουν στην Ελλάδα προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα σημαντικά "ανοικτά μέτωπα", με προτεραιότητα να δίνεται στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την αξιολόγηση πορείας του προϋπολογισμού, τις απολύσεις και τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου και το πτωχευτικό δίκαιο για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εν μέσω αυτού του εκρηκτικού μίγματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαπιστώνει ότι το κυβερνητικό σχήμα δεν κινείται πλέον με τους απαιτούμενους ρυθμούς και πλέον, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.