Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.Ο κ. Μπορίσοφ θα προτείνει αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, επισημαίνεται - μεταξύ άλλων - σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων «ΒΤΑ» και προστίθεται ότι ο κ. Μπορίσοφ θα προτείνει την υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Λιλιάνα Πάβλοβα να αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων Τόμισλαβ Ντόντσεφ αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών θεμάτων.


Οι λόγοι παραίτησης του κ. Ντιάνκοφ δεν έγιναν γνωστοί, ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες.


Στο θέμα αναφέρθηκαν ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας, τα οποία τονίζουν πως η παραίτηση του κ. Ντιάνκοφ οφείλεται στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες εβδομάδες, λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας που επέβαλε, αλλά και τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών της χώρας για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.