ΕΚΤ: Δεν έχουν βάση τα περί νομισματικού πολέμου

ΕΚΤ: Δεν έχουν βάση τα περί νομισματικού πολέμου

Οι ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας νομισματικός πόλεμος μεταξύ χωρών λόγω των προσπαθειών που κάνουν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία βάση, δήλωσε σήμερα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ewald Nowotny.Ο κεντρικός τραπεζίτης απέρριψε επίσης τις ανησυχίες για την άνοδο του ευρώ κάνοντας λόγο για "μια θεωρητική συζήτηση", ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει την ανάγκη για παρεμβάσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

 

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είναι εντός των ιστορικών προτύπων αν και έχουν καταγραφεί σημαντικές διακυμάνσεις, δήλωσε.
 

"Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να μην δραματοποιούμε τα πράγματα", σημείωσε.
 

Επανέλαβε ταυτόχρονα προηγούμενες δηλώσεις ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάποιο στόχο στην ισοτιμία του ευρώ και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αξιολογούνται αποκλειστικά όσον αφορά τον αντίκτυπο τους στη σταθερότητα των τιμών.
 

Σχολιάζοντας την υποχώρηση του γεν ο κεντρικός τραπεζίτης αναγνώρισε ότι το ευρώ έχει ενισχυθεί έναντι του ιαπωνικού νομίσματος αν και όχι με δραματικό τρόπο.
 


Πηγή: capital.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο