Η νέα εποχή στις ελληνογαλλικές σχέσεις επικυρώθηκε χθες με την υπογραφή μιας ιδιαίτερα σημαντικής συμφωνίας για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η Γαλλία είναι η «νούμερο ένα» τουριστική χώρα στον κόσμο, έχει μια καταπληκτική οργάνωση στον τουρισμό της, και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και στην προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό.

«Μιλήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του γαλλικού οργανισμούτουρισμού και, βεβαίως, θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των Γάλλων προς την Ελλάδα και των Ελλήνων επισκεπτών προς τη Γαλλία, προσφέροντας τους καινούργια προϊόντα. Δηλαδή, ειδικές μορφές τουρισμού για τις οποίες, έχουμε δει ότι, ενδιαφέρονται πάρα πολύ οι Γάλλοι. 

Η συμφωνία αυτή θα έχει και συνέχεια και ήδη κανονίσαμε να βρεθούμε εκ νέου στο Παρίσι με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα και των δύο χωρών γιατί πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να έλθει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας προς όφελος της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας και της Ελλάδας και της Γαλλίας», είπε η υπουργός.